Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Πετυχημένη σε Ιστιαία & Λίμνη η παράσταση της σχολής χορού της Youlas Papas "η Χιονάτη και οι 7 νάνοι"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Ιστιαία και το Σάββατο 8 του μήνα στη Λίμνη, η θεατρική παράσταση "η Χιονάτη και οι επτά νάνοι" από τη σχολή χορού της Youlas Papas. Μέσα από το χορό αναβίωσε το γνωστό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων χαρίζοντας μαγικές στιγμές στο πλήθος κόσμου που παρακολούθησε και τις δύο παραστάσεις που δόθηκαν στη Βόρεια Εύβοια.

Ένας πόνος. Μια ευχή για ένα παιδί, μια κόρη τόσο λευκή, όσο το χιόνι, με τόσο κόκκινα χείλη, όσο το αίμα. Με μαλλιά τόσο μαύρα όσο ο έβενος. Κι' από την άλλη ένα δώρο - κατάρα. Η ομορφιά που θα την οδηγήσει σε ένα βαθύ θάνατο μέσα σ' ένα γυάλινο φέρετρο. Ένα φέρετρο με την ολόχρυση επιγραφή "Χιονάτη η κόρη του βασιλιά". Ο λόγος για το αγαπημένο παραμύθι "η Χιονάτη" που ακόμη και σήμερα ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Η σκληρή δουλειά των συντελεστών της παράσταση, τόσο πάνω στο "σανίδι" όσο και στα παρασκήνια έδωσε ένα αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό, όπως και όλα τα έργα και οι χορογραφίες της κ. Papas. 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν οι: Χιονάτη: Άρτεμις Δήμου, Βασίλισσα: Χριστίνα Μπάρετ, Καθρέπτης: Μαρία Σταματάκη, Πρίγκιπας: Σταύρος Μπούτσικας και Κυνηγός: Μαριτίνα Χασανδρινού. 

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι χορηγοί της παράστασης ήταν οι Δήμοι Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, ο ΑΓΣ Διαγόρας, ο Λιβέριος Καλλιντέρης και το φαρμακείο της Παναγιώτας Λιαποδημήτρη. Δείτε παρακάτω αναλυτικά, όλους τους συντελεστές και τους χορηγούς της παράστασης....Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παράσταση στην Ιστιαία

Σημαντικές επιτυχίες της σχολής
Φέτος 4 μαθήτριες της Σχολής Χορού Youla Papas πήραν το πρώτο επαγγελματικό δίπλωμα , της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού ( RAD ) . Είναι η Δήμου Άρτεμις , Θηβαίου Χρύσα , Μπάρετ Χριστίνα , Χριστοπούλου Νανά .
   Έγινε επιλογή των καλύτερον χορευτών Flamenco στην Ελλάδα , από το Spanish Dance Society του Λονδίνου . Επιλέχτηκαν 10 χορεύτριες από όλη την Ελλάδα οι 9 από τις σχολές τις κυρίας Youla Papas και μια από Αθήνα ( παλαιότερη μαθήτρια της Youla Papas ) . Οι χορεύτριες αυτές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ισπανία σε μια μεγάλη παράσταση που θα γίνει το Δεκέμβριο 2015 στην Valencia . Είναι η Αλεξίου Μαγδαληνή , Δήμου Άρτεμις , Θηβαίου Χρύσα , Κατσιμίγκου Μαριτίνα , Μπάρετ Χριστίνα , Μπλέτσα Ιωάννα , Ντάνη Άννα Μαρία , Παπαβασιλείου Ασημίνα , Παπαδημητρίου Κατερίνα , Χατζή Αλεξάνδρα και από Αθηνά η Ευαγγελία Κατσιώτη .
  Τέλος από την εξεταστική περίοδο 2014 -2015 που διενήργησε ο Theo Dantes εξεταστής του Spanish Dance Society του Λονδίνου  ,  επέλεξε την καλύτερη από τις εξεταζόμενες της Ελλάδας στο Flamenco  , την Άρτεμις Δήμου  . Η οποία κέρδισε υποτροφία για σεμινάρια στην βάση του Spanish Dance Society στο Λονδίνο  . Πριν από 2 χρόνια πάλι είχε πάρει την υποτροφία μαθήτρια της Youla Papas η Χρύσα Θηβαίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...