Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Κατά πλειοψηφία και με κόντρες ψηφίστηκε το ΤΟΣΔΑ του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού. Την εισήγηση του Τοπικού Σχεδίου έκανε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Αντώνης Γραμενάς. Σύμφωνα με την εισήγηση σε γενικές γραμμές το Σχέδιο είναι παρόμοιο με αυτό που ψήφισε ο Δήμος το Νοέμβριο του 2015 με κάποιες τροποποιήσεις. 
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης κινούμενες στα εξής ζητήματα, προβλήματος στην εγκυρότητας της Συνεδρίασης, αφού το Σχέδιο δεν πέρασε από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, η μελέτη που παρουσιάστηκε ήταν ανυπόγραφη και ότι εκπονήθηκε φασόν για όλους του Δήμους που συμμετέχουν από εταιρία στην οποία ανάθεση έκανε ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Α.Ε, ο οποίος στερείται νομιμότητας. Κάτι το οποίο τελικά ανέφερε και η Δήμαρχος λέγοντας "ο ΦΟΔΣΑ ανέθεσε σε εταιρία την εκπόνηση για όλη τη Στερεά για λογαριασμό των Δήμων".
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού "Νέα Πορεία" Ηλίας Πετσής ανέφερε ότι "Ερχόμαστε να συζητήσουμε επί ενός σχεδίου που εκπόνησε ο ΦΟΔΣΑ, ο οποίος και με βάση το 399/16-2-2016 έγγραφο που απέστειλε ο Πρόεδρός του προς τον Υπουργό Εσωτερικών αποδεικνύεται ότι στερείται νομιμότητας. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε λοιπόν κάτι που έχει εκπονήσει ένας φορέας που δεν υφίσταται ουσιαστικά. Και μην δίνετε τα Δημοτικά Τέλη στον ΦΟΔΣΑ για τα σκουπίδια γιατί μπορεί να έχετε σοβαρό πρόβλημα".
Η Επικεφαλής του Συνδυασμού "ο Δήμος Είσαι Εσύ" Νατάσσα Φουρνάρη τόνισε ότι "Τι να ψηφίσουμε εδώ βλέπουμε μια ανυπόγραφη μελέτη. Ποιος την Έχει εκπονήσει; Ασχολήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία μ' αυτή; Έχει γνώση η τοπική κοινωνία; Δεν έχει περάσει καν επιτροπή διαβούλευσης. Μιλάει για πράσινα σημεία ποιος τα ορίζει αυτά; Έχουν γνώση οι τοπικές κοινωνίες;"
Την ανάγκη για έναν εθνικό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Καμαράτος. Τόνισε επίσης για μία ακόμη φορά ότι όλα αυτά οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και το κόστος αυτής θα κληθούν τελικά να το πληρώσουν οι πολίτες. 
Ο Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος ανέφερε ότι "Βλέποντας ότι αυτό είναι μονόδρομος έρχονται οι τις αντιπολίτευσης και ασχολούνται αν έχει υπογραφή και ποιος το υπέγραψε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αποτελούν θετικό στοιχείο για τον τόπο μου και αναθεωρώ τις πολιτικές σχέσεις που είχα μαζί τους. Είτε έχει υπογραφή είτε όχι το φέρνει η Δήμαρχος και από τη στιγμή που το φέρνει είναι δημόσιο έγγραφο και θα το ψηφίσω".
Σε δευτερολογία του ο Ηλίας Πετσής τόνισε ότι "με δεδομένο ότι ο ο ΦΟΔΣΑ είναι μη σύνομος δεν θα ψηφίσω το σχέδιο".
Το Τοπικό Σχέδιο πέρασε τελικά απ' το Σώμα με ψήφους 11 υπέρ, 4 κατά και 1 παρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...