Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Απαξίωση για την Αιδηψό – Απούσα η Συμπολίτευση από το «καυτό» θέμα του αποχετευτικού – Αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο

Αναβλήθηκε το σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το αποχετευτικό της Αιδηψού που θα γινόταν το απόγευμα στην Ιστιαία, αφού δεν υπήρξε απαρτία μιας και Συμπολίτευση, πλην της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελικής Κούκουζα – Δελχά και της Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. Άννας Λουκατζίκου, απουσίαζε και πάλι. Απούσα ήταν και η Δήμαρχος.

Η σημερινή, αναβληθείσα τελικά, συνεδρίαση να αναφέρουμε ότι συγκλήθηκε έπειτα από αίτημα των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης Ουρανίας Παπανδρέου, Ηλία Πετσή, Αθανασίου Καμαράτου, Σωτηρίου Πανουργιά, Σπυρίδωνα Σταματίου, ΄Αγγελου Μισιρλή, Εμμανουήλ Χριστοφάκη, Μαρίας Μακρή, Στέργιου Βενετή, Αναστασίας Φουρνάρη, κατόπιν του ελέγχου που είχε διενεργηθεί στον Βιολογικό Καθαρισμό της Αιδηψού. Να σημειώσουμε πως είναι η δεύτερη φορά που δεν διεξάγεται Δημοτικό Συμβούλιο λόγω απουσίας της Συμπολίτευσης. Η πρώτη ήταν την Παρασκευή 4 Μαρτίου, όταν θα συζητούταν το θέμα για το δρόμο στον Άγιο Νικόλαο Αιδηψού και της διαφωνίας που είχε προκύψει μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο είχε προκληθεί κατόπιν αιτήματος Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.
Σήμερα η Αντιπολίτευση του Δήμου ήταν σύσσωμη και οι αντιδράσεις που προέκυψαν αρκετές. Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ουρανία Παπανδρέου έκανε λόγο για ασέβεια και προσβολή, όχι μόνο προς το Σώμα αλλά πολύ περισσότερο προς τους Δημότες. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι Συμβούλιο αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αιδηψό και όχι στην Ιστιαία όπως άλλαξε την τελευταία στιγμή και τόνισε ότι πολλοί Δημότες της Αιδηψού, όπως η ίδια είπε ότι πληροφορήθηκε πήγαν στο πνευματικό κέντρο στα Λουτρά, αφού δεν γνώριζαν ότι τελικά θα γινόταν στην Ιστιαία.
Για ασέβεια και προσβολή έκανε λόγο και ο Επικεφαλής της Νέας Πορείας Ηλίας Πετσής και πως η Δημοτική Αρχή κρύβεται από τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Λέγοντας μάλιστα και μια αιχμηρή ατάκα για τη Δήμαρχο «έπρεπε σήμερα να ήταν εδώ …θα βγάζαμε και ωραίες φωτογραφίες». Επίσης ανέφερε ότι προς τιμήν της σήμερα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η κ. Λουκατζίκου ήταν παρούσες.
Εκτός όμως από τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης παρόντες ήταν και αρκετοί πολίτες, αλλά και μέλη φορέων της Αιδηψού, αφού η λειτουργία της αποχέτευσης αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για τη Λουτρόπολη, για την Υγεία και για τον Τουρισμό. Όλοι ανέφεραν ότι αυτό είναι προσβολή και απαξίωση για την Αιδηψό τονίζοντας «…ντροπή και τίποτα άλλο»!
Οι κ. Αικατερίνη Αλεξανδρή και η κ. Στρατούλα Κάππα (μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Ξενοδόχων) τόνισαν, ότι «η απουσία αυτή της συμπολίτευσης είναι προσβολή και απαξίωση για ολόκληρη την Αιδηψό. Σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα και η Λουτρόπολη ετοιμάζεται να υποδεχθεί κόσμο είπαμε σήμερα να συζητηθεί το θέμα μήπως δινόταν μια λύση σύντομα. Επίσης αρκετός κόσμος αντί να έρθει εδώ πήγε στο πνευματικό κέντρο στα Λουτρά γιατί το πού θα γινόταν η συνεδρίαση άλλαξε την τελευταία στιγμή και ο κόσμος δεν πρόλαβε να ενημερωθεί».
Ιδιαίτερα αιχμηρός κυρίως με του Συμβούλους της Συμπολίτευσης από την Αιδηψό ήταν το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Αντρέας Κοκκαλιάρης, ο οποίος τόνισε «οι Σύμβουλοι από την Αιδηψό, πλην της κ. Λουκατζίκου που προς τιμή της ήταν παρούσα, αν είχαν ανδρισμό και ευθιξία θα έπρεπε σήμερα να παραιτηθούν όχι μόνο γιατί σήμερα ήταν απόντες αλλά και γιατί δεν υπέγραψαν το αίτημα για τη διεξαγωγή του συμβουλίου».

Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Όλγα Βογιατζή δήλωση ότι «ως εκπρόσωπος 339 τακτοποιημένων οικονομικά μελών έχω να πω, ότι αυτό είναι η απόλυτη απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή, αλλά δυστυχώς και οι υπόλοιποι σύλλογοι έλαμψαν διά της απουσίας τους. Ντροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...