Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Επαναλειτουργεί η γραμμή για Βόρειες Σποράδες - Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια από Πευκί

Από τα μέσα του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πευκίου, με της Βόρειες Σποράδες με δρομολόγια ιπτάμενων δελφινιών. Σε δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου από τη Δημοτική Αρχή Ιστιαίας - Αιδηψού αναφερόταν πως η έναρξη των δρομολογίων θα γινόταν χθες 1η Ιουνίου. Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του Istiaia Press η Λιμενική Αρχή Πευκίου απάντησε ότι μάλλον μετά τις 15 του μήνα θα αρχίσουν τα δρομολόγια. Σε επικοινωνία μας και με την πλοιοκτήτρια εταιρεία μας ανέφεραν ότι αναμένεται η έγκριση του δρομολογίου από Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. "Σε δέκα με δεκαπέντε το πολύ μέρες θα μπορούμε να σας ενημερώσουμε με πλήρως" ΄ήταν η απάντηση των πλοιοκτητών.

Στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχή αναφέρονταν τα εξής: "Μετά από τις έντονες και συνεχείς πιέσεις της Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου, από την 1η Ιουνίου ξεκινούν και πάλι οι πλόες των Agean Doplhins, που θα περιλαμβάνουν το Πευκί ως ένα εκ των σταθμών των δρομολογίων τους.
Η δρομολογιακή γραμμή θα είναι: Βόλος - Πευκί - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος. Τα μετ΄ επιστροφής δρομολόγια θα είναι δύο εβδομαδιαίως και θα περατωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.
Η ενεργοποίηση αυτού του δρομολογίου αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, αφού εκτός των φυσικών καλλονών της περιοχής μας, προσφέρεται στους επισκέπτες μας η ευκαιρία για μία απευθείας επίσκεψή τους στις πανέμορφες Βόρειες Σποράδες, ακόμη και σαν ημερήσια εκδρομή.
Η επανέναρξη των πλόων αποτελεί επιτυχία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, η οποία σε συνεργασία με τον Ευβοέα Βουλευτή κ. Σίμο Κεδίκογλου, κατάφεραν την εκ νέου ενεργοποίηση των εν λόγω πλόων, που είχαν διακοπεί πριν μερικά χρόνια".
Πάντως με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι η έναρξη δρομολογίων θα γίνει στις 17 Ιουνίου με δύο δρομολόγια τη βδομάδα Παρασκευή, Κυριακή από Πευκί το πρωί και  επιστροφή από Αλόννησο προς Πευκί το απόγευμα. Για όποια νεότερη ενημέρωση υπάρξει στην εξέλιξη του θέματος θα ενημερώσουμε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...